V. 3

Jag har ändrat dag för inlämning av läxan. Eleverna får den på måndag och lämnar tillbaka på fredag. Just för att alla ska hinna göra klart de. Längst ner på bloggen finner ni ett mejl från rektorn. Jag har givit eleverna ett varsitt mattehäfte (addition) att ta hem. Dock är det ingen läxa, detta är för att fräscha upp minnet.

Svenska: Veckans bokstav är Öö som i ödla och är en vokal. De har arbetat flitigt i sina bokstavshäften, skrivböcker samt arbetat med Ipad.

MA: Fokus denna termin är subtraktion och differens. De arbetar i sina böcker, häften och Vektor på Ipad.

NO: De har skrivit fakta om kattungen i djurhäftet. Vi har också påbörjat ett tema som heter ”de mäktiga fem”, där vi pratar om enkla maskiner som förenklar vår vardag. Skruven hjälper oss att sätta fast föremål och laga saker.

Engelska: Eleverna har lärt sig vad frukterna heter på engelska tex; apple, pineapple och banana.

SO: Nytt tema har påbörjat, källsortering. Hur återvinner man glas och tidningar? Och vad blir det av med allt.

• Bokstaven Pp.
  • Ordbilder: här, ut, när, där.