V.34

Hej Alla!

Andra vecka har svischat förbi och det har gått toppen! De nya grupperna fungerar bra och de ”nya eleverna” i vardera grupp trivs 👍. Ordinarie schema gäller och lektionerna har startat igång. Några av er undrade angående ombyten vid idrotten. Restriktionerna gäller fortfarande. Att i mån vi kan inte ha för stora grupper på mindre ytor, det betyder inga ombyten. Snart drar elevrådet igång och klassen har valt en representant samt en suppleant. På onsdag börjar musiken som dansläraren Joanna kommer hålla i. Eleverna är ivriga att få börja 😀

Matematik: Första kapitlet handlar om ental och tiotal. De sitter med sina nya matteböcker samt att vi tittar på mattelandet.

Svenska: På svenskan har de börjat med läsförståelse i sina egna böcker i par. På fredagar skriver de en text om veckan, om vad vi har gjort och jobbat med. I onsdags/torsdags fick eleverna även gå till skolbiblioteket för att låna läsebok som de läser under morgonen.

So/No Vi har repeterat om allemansrätten, besökt Naturrutan och pratat om hösten. I skogen plockade vi en massa blåbär, lekte och kollade efter hösttecken.

Viktig information

Eleverna har fått hem information om hälsosamtal samt vaccination. Samtalen börjar redan nästa vecka med skolsköteran. Samtyckesblanketterna om vaccination ska lämnas in snarast.

Vid minsta symptom (snorig, hostar och nysningar) måste vi skicka hem barnen och/eller stanna hemma.

Trevlig helg!

Adhanet, Meli, Jessica och Stephanie.