V.39

Matematik: Första kapitlet handlar om ental och tiotal. De sitter och jobbar med sina matteböcker samt tränar på Bingel och Petbingo. Vi har också gått igenom klockan och dess begrepp som hel- och halvtimme och jobbat i par.

Svenska: På svenskan jobbar de först i par i sina gröna böcker sedan jobbar de med läsekort. På fredagar skriver de om veckan, om vad vi har gjort och jobbat med.

So/No: På No lektionerna på fredagar kommer vi att arbeta med NTA- lådan. Temat heter Balansera och Väga. Eleverna delades in i par, de fick en pappersfjäril och en ovässad penna var och ska då försöka balansera fjärilen på pennan. Vi använde begreppen såsom tyngdpunkt, lodrätt, balansera och stödpunkt. Nu arbetar vi med närområdet på So. Vi har gemensamt tittat på Sverige kartan och diskuterat vad de olika färgerna representerar såsom blå för hav, grön för skog och brunt för berg.

Viktig information

Vi kommer sakta börja uppdatera bloggen på Unikum. Ni har nu möjlighet att läsa den f.rom idag. Men vi fortsätter att skriva den här också ifall att inte alla har nåtts av informationen ännu, eller kanske har problem att logga in.

Löss går på skolan. Titta gärna igenom ert barns hår och att försäkra er om att de inte har det.

Vid minsta symptom (snorig, hostar och nysningar) måste vi skicka hem barnen och/eller stanna hemma. Läs igenom rektorsbloggen om restriktionerna. Rektor på tingvallaskolan bloggar – Välkommen till rektorsbloggen!