Wow vilken vecka! Mina elever alltså, kan inget annat än att säga vad stolt jag är över att vara deras lärare 🙂 Vilken vilja, vilken arbetsro, vilken fokusering. Det är oundvikligt att en klass med 20 7- åringar ska höras, ska låta, ska små tjafsa både med mig och med varandra och jag tycker det är helt OK. (så länge det inte går över några gränser förstås) Vi fick finbesök av rektor Jessica och hon var riktigt imponerad av klassen. Jag håller med.

Svenska: Veckans bokstav är Tt och är en konsonant. De har arbetat flitigt i sina bokstavstågshäften, skrivböcker samt arbetat med Ipads. Vi har nu börjat titta på lilla aktuellt och skriver och återberättar nyheterna i skrivböckerna.

MA: Vi har fortsatt att beskriva vad term, likhetstecken, addition samt summan är. Vi har nu kommit in på temat pengar i matematikboken. Hur man på olika sätt kan ge tex: 10 kr. Ett alternativ är att ge mig 10 st 1kronor, eller ge mig 2 st 5 kronor. Summan blir desamma men kan se på olika sätt.

NO: De har lärt sig fakta om vildsvin och skrivit texten i deras djurhäften.

Engelska: Eleverna har lärt sig vad olika klädesplagg heter. Att kjol heter skirt och byxor heter trousers och pants.

SO: Ett nytt tema ”förr och nu” har påbörjats. Vi har diskuterat om hur en bostad kunde sett ut för 100 år sedan och vad för stora skillnader vi kan se nu. Tex: att man inte hade kyl/frys, inga toaletter eller el.

• Vi fortsätter att upprepa bokstäverna vi arbetat med. S,O, L,A,R,M,E,I,V,T.
  • Temat i ”livet förr och nu” ska vi lära oss fakta om färdmedel. Hur man tog sig fram för 100 år sedan.