v. 49

Svenska: Veckans bokstav är Åå och är en vokal. De har arbetat flitigt i sina bokstavstågshäften, skrivböcker samt arbetat med Ipads.

MA: Vi har fortsatt att beskriva vad term, likhetstecken, addition samt summan är. Vi har nu kommit in på temat pengar i matematikboken. Hur man på olika sätt kan ge tex: 10 kr. Ett alternativ är att ge mig 10 st 1kronor, eller ge mig 2 st 5 kronor. Summan blir desamma men kan se på olika sätt.

NO: De har lärt sig fakta om tvättbjörnen och skrivit texten i deras djurhäften.

Engelska: Eleverna har lärt sig vad olika djur heter på engelska. Att giraff heter giraffe och flodhäst heter hippo.

SO: Vi fortsätter med temat ”förr och nu”. Vi har diskuterat om hur staden såg ut för 100 år sedan och vad för skillnader vi kan se nu. Tex: att det fanns färre hus då och att husen oftast var byggda utav trä.

• Bokstaven N
  • Orbilder: Han, som, ha, om.

Ett svar på ”v. 49”

Hej! Undrar lite angående klassens Instagramkonto.. Kommer det komma upp lite bilder snart? Hade varit kul att få se vad de gör med lite bilder, speciellt under tex julavslutning 🙂