I torsdags var det Nobeldagen och eleverna fick lära sig om varför man firar Nobel och vem Alfred Nobel var och hans uppfinningar tex: dynamiten. Vi hade en mysig pysseldag i fredags där eleverna skapade bl.a pappersmuggar som de dekorerade på samt söta snögubbar 🙂

Påminn gärna ert barn att lägga in läxan i väskan så fort hen är klar med den. Fortfarande fattas det flera böcker.

Svenska: Veckans bokstav är Nn och är en konsonant. De har arbetat flitigt i sina bokstavshäften, skrivböcker samt arbetat med Ipad.

MA: Temat i matematikboken är former. Hur olika former ser ut och vad de kallas för tex; triangel, kvadrat och rektangel. Och vilka skillnaderna är mellan dem.

NO: De har skrivit fakta om skogsharen i djurhäftet och nyckelpigans livscykel i GOTD boken.

Engelska: Eleverna har lärt sig vad olika kroppsdelar heter på engelska. Att ögon heter eye och näsa heter nose.

SO: Vi fortsätter med temat ”förr och nu”. Vi har diskuterat om hur man levde på landet för 100 år sedan och vilka skillnader vi kan se nu. Tex: att barnen ibland fick stanna hemma från skolan för att hjälpa till med hemmasysslorna och att söndagar var den enda lediga dagen.

• Bokstaven D
  • Ordbilder: med, men, ta, min

Rektor Jessica uppmanar alla VH att läsa rektorsbloggen. rektor.tingvallaskolan.se