v. 7

Hej!

Tack till alla VH som deltog på utvecklingssamtalet. Måste erkänna att jag var nervös, men upplevde att det gick hur bra som helst ( trots upp och nervänd kamera 😅) Hoppas de andra samtalen går lika smidigt! Vecka 9 är det sportlov, så ni som har behov av fritids bör snarast skriva in det i Tempus eller kontakta pedagogerna. Viktigt att ni läser bifogat fil längst ned i bloggen, det är information från rektorn.

Svenska: Veckans bokstav är Hh som i hund och är en konsonant. De har arbetat flitigt i sina bokstavshäften, skrivböcker samt arbetat med Ipad.

MA: Fokus denna termin är subtraktion och differens. De arbetar i sina böcker, häften och Vektor på Ipad. Som ett komplement har jag fokuserat på kamratlärande. De har alltså blivit indelade i mindre grupper för att lära sig samarbete, att stötta och hjälpa varandra när de arbetar med lösningsuppgifter.

NO: Vi har påbörjat ett tema som heter ”de mäktiga fem”, där vi pratar om enkla maskiner som förenklar vår vardag. Vi har pratat om hjulet. Barnvagnar har hjul, bilar, skottkärra och motorcyklar.

Engelska: Eleverna har tittat på pick a color om vänner..friends 🙂 De har fått beskriva en bra egenskap om en vän som de har. Deras vänner är happy and funny!

SO: Nytt tema har påbörjat, källsortering. Vad är en kompost? Jo, man får slänga i äggskal, hushållspapper, fisk, kött och äggkartonger. Och allt detta blir till jord som man sen kan återbruka i trädgården.

Bokstav: Ää

Ordbilder: vem, var, vet, kan, min.