Hej Alla!

Skolinspektionen vill gärna att många av er som möjligt besvarar på skolenkäten (adressen finns längst ner på bloggen). Det skulle uppskattas! Enkäten bör besvaras senast den 8 mars. Förvaltningen har gått ut med påminnelse om restriktioner som gäller efter utomlandsresa, brevet finns också nedan.

Nu är det lov, njut!! 😀

Svenska: Veckans bokstav är Ää som i älg och är en vokal. De har arbetat flitigt i sina bokstavshäften, skrivböcker samt arbetat med Ipad.

MA: Fokus denna termin är subtraktion och differens. De arbetar i sina böcker, häften och Vektor på Ipad. Som ett komplement har jag fokuserat på kamratlärande. De har alltså blivit indelade i mindre grupper för att lära sig samarbete, att stötta och hjälpa varandra när de arbetar med lösningsuppgifter.

NO: Eleverna har skrivit och diskuterat om älgkons unge. Temat ”De mäktiga fem” är avslutad. Och vi kommer påbörja ett nytt tema efter sportlovet.

Engelska: I avsnittet pick a color har det handlat om family.  Klassen fick beskriva sin egen familj och använda begreppen mom, dad, brother and sister.

SO: Nytt tema har påbörjat, källsortering. Vad betyder toalettvett? Vad förväntas man göra före och efter man gått på toaletten? Jo, man spolar efter sig, tvätta händerna och man får bara kasta toalettpapper i toaletten och INTE bomull eller örontops. Detta för det inte ska bli stopp i avloppet.

Skolenkät: Vårdnadshavare Grundskola: https://svara.origogroup.com/skolinspektionen/vh/HAezDj